Saopštenja

SLS Gračanica: Nasilništvo kao odraz nervoze odlazećeg gradonačelnika

Gračanica, 25. oktobar 2013. godine

Najava rušenja bilborda na kojima su političke poruke Samostalne liberalne stranke poslednji je u nizu nervoznih, bahatih i nedemokratskih postupaka sada već odlazećeg gradonačelnika Gračanice.

Suočen sa sve bližim izbornim neuspehom odlazeći gradonačelnik naložio je opštinskim službama da baš sada, sedam dana pred izbore, ruše bilborde, ucenjujući dosadašnje zakupce vrtoglavim novim cenama i nerazumnim rokovima.

Opširnije: SLS Gračanica: Nasilništvo kao odraz nervoze odlazećeg gradonačelnika

 

OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU VLADE SRBIJE IVICI DAČIĆU

Gračanica, 23. oktobar 2013. godine

Poštovani gospodine Dačiću,

Poslednji u nizu opasnih i štetnih nastupa ministra bez portfelja u Vladi Srbije Aleksandra Vulina, primorava nas da Vam se obratimo otvorenim pismom kako bi javnost znala da li iza iznetih nedopustivih stavova stoji samo Vulin ili i Vi kao premijer Srbije i potpisnik Briselskog sporazuma kojim se regulišu i dalji status Srba na Kosovu, ali i predstojeći lokalni izbori na Kosovu zakazani za 3. novembar  2013. godine.

Samostalna liberalna stranka nažalost nije bila u prilici da sa Vama o ovim i drugim bitnim temama razgovara, jer je zahtev predsednika SLS-a Slobodana Petrovića da razgovara sa Vama i aktuelnim rukovodstvom Srbije, ma koliko nelogično, kroz medije proglašen još jednim dokazom naše navodne izdaje.

Opširnije: OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU VLADE SRBIJE IVICI DAČIĆU

 

SLS: Sejanje straha među Srbima

Gračanica, 18. oktobar 2013. godine

Samostalna liberalna stranka zgrožena je novim bombaškim napadom u Severnoj Mitrovici, kome je meta bio Đorđe Kostić, kandidat za odbornika na listi SLS. Pre nekoliko dana u Mitrovici, takođe, eksploziv je podmetnut na prozor stana još jednog čoveka koji je na listi SLS-a.

SLS još jednom zahteva da istražni organi što pre pronađu i kazne počinioce, jer je očigledno da se ovakvi ataci na bezbednost građana i izražavanje njihove slobodne volje na izborima ponavljaju baš zato što su do sada nekažnjeni.

Opširnije: SLS: Sejanje straha među Srbima

 

Saopštenje povodom bombaškog napada u Mitrovici SVE OPASNIJE POSLEDICE PODELA

Gračanica, 14. oktobar 2013. godine

Samostalna liberalna stranka najoštrije osuđuje noćašnji bombaški napad na kuću Nebojše Marića iz Kosovske Mitrovice i poziva nadležne organe da hitno otkriju i najoštrije kazne počinioca.

Istovremeno je potpuno jasno da ovakvoj atmosferi, doprinosi činjenica da se verbalni napadi sve češće pretvaraju i u napad na živote ljudi, na šta je SLS na vreme upozoravao i nije pristajao da učestvuje u bilo kom vidu prljave predizborne kampanje u kojoj je bio najčešća meta.

Danas kad se protiv SLS vodi sinhronizovana negativna kampanja i od strane pojedinih srpskih lista, nema dileme da su meta svi oni koji se zalažu za našu politiku koja uvažava realnost i konkretnim rezultatima doprinosi boljem životu. Strašno je ako je brutalnom bombaškom napadu doprinela činjenica da se Nebojša Marić iz formalnih razloga i dalje nalazi na našoj listi jer je zahtev za povlačenjem podneo sa zakašnjenjenjem. Mi smo njegov zahtev primili k znanju i nismo mu se protivili iako povlačenje sa liste tada pravda političkim razlozima, ovaj događaj ukazuje da je Marić ipak bio pod velikim pritiskom da se povuče.

Opširnije: Saopštenje povodom bombaškog napada u Mitrovici SVE OPASNIJE POSLEDICE PODELA

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Gračanica 27.09.2013. godine

Opštinski odbor Samostalne liberalne stranke u Gračanici smatra da je donošenje odluke o prenameni poljoprivrednog u građevinsko zemljište od strane još uvek aktuelne većine u S.O. Gračanica skandalozna i štetna, zbog čega će od nadležnih organa zahtevati njeno poništenje.

Opširnije: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

UGROŽENA BEZBEDNOST KANDIDATA SLS-A

Severna Mitrovica 18. septembar 2013.

Samostalna liberalna stranka najoštrije osuđuje najnovije pretnje i zastrašivanja kandidata na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i zahteva da se obezbede regularni uslovi za kampanju, te da počinioci budu pronadjeni i  kažnjeni.

Kandidatu Samostalne liberalne stranke za gradonačelnika Mitrovice, Dimitriju Janićijeviću - oštećen je automobil, dok je pojedinim kandidatima za odbornike SLS-a u ovoj opštini anonimno prećeno telefonom - već prvog dana po potvrđivanju liste.

Opširnije: UGROŽENA BEZBEDNOST KANDIDATA SLS-A

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Gračanica 13.09.2013. godine

Najoštrije osudjujemo napad na porodicu kadidata za gradonačelnika Severne Mitrovice Olivera Ivanovića. Jedina prava reakcija mora biti pronalaženje počinilaca i njihovo privodjenje pravdi kao jasan odgovor nadležnih kako bi nastupajući izbori bili sprovedeni u normalnoj atmosferi.

Na žalost, ovaj do sada najdrastičniji primer zastrašivanja nije usamljen jer su atmosfera linča, kako od onih koji se suprostavljaju odražavanju izbora , tako i onih koji  zloupotrebljavaju položaje u instistucijama u kojima trenutno obavljaju funkcije u svrhu dobijanja glasova. Tako upozoravamo javnost da su na delu  podmetačine, klevete i  režirani incidenti sračunati  sa ciljem da se lažno optuži Samostalna liberalna stranka.

Opširnije: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Leposavić, 26. avgust 2013.

Samostalna liberalna stranka formirala je opštinski odbor u Leposaviću. Za predsednika opštinskog odbora Leposavić delegati osnivačke skupštine izabrali su Branka Bojovića. Obraćajući se članovima i simpatizerima Samostalne liberalne strake Bojović se zahvalio na poverenju da predvodi opštinski odbor u mestu u kome, kako je istakao, politika SLS-a ima veliku podršku gradjana koju treba pretočiti u organizovanu političku stranku.

Opširnije: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Saopštenje povodom postignutog dogovora u Briselu

Gračanica, 19. april 2013.

Samostalna liberalna stranka (SLS) pozdravlja sporazum koji su u Brslelu postigli najviši predstavnici vlasti iz Prištine i Beograda. Obe strane postigle su dogovor pritom ne ugrozivši svoje najvažnije interese a otvorivši evropsku perspektivu.

Uz čestitke koje upućuje pregovaračima SLS poziva sve političke faktore, ali pre svega obične gradjane, da iskoriste deblokadu političkog procesa u kojoj smo se svi zajedno nalazili trinaest godina kako bi otpočeli sa uredjenjem naših života što nam dogovor iz Brisela omogućava.

Opširnije: Saopštenje povodom postignutog dogovora u Briselu

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom učešća predsednika Slobodana Petrovića u dijalogu Prištine i Beograda

Predsednik Samostalne liberalne stranke i zamenik premijera Kosova, Slobodan Petrović, učestvovao je na jučerašnjim razgovorima u Briselu. Po povratku u Prištinu predsednik Petrović je izjavio:

“Zadovoljan sam pomacima u dijalogu i atmosferi u kojoj se dijalog odvija. Mislim da je vidljiva rešenost obe strane da se sporazum postigne garant da će veoma brzo doći do konačnog uspeha dijaloga koji pre svega treba da bude u interesu građana ali i veliki korak ka evropskom putu Kosova i Srbije. U tom smislu ja sam optimista.”

Opširnije: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Strana 1 od 5

  • Najnovije

  • Najčitanije

Kontakt

Samostalna liberalna stranka
Adresa: Poslovni centar "Lazic" bb Gračanica
Telefon: 038/566-680
Fiskalni broj: 600535811