Događaji

Zamenik premijera Slobodan Petrović na sastanku sa predsednicom Atifete Jahjagom

11. april 2014. godine, Priština

Zamenik premijera i predsednik SLS, Slobodan Petrović sastao se danas sa predsednicom Kosova,gospodjom Atifete Jahjagom.

Na sastanku je razgovarano o formiranju Specijalnog suda i o pitanju mandata EULEX-a.

Po pitanju ovih tema, zamenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave Slobodan Petrović izrazio je pozitivan stav.

Opširnije: Zamenik premijera Slobodan Petrović na sastanku sa predsednicom Atifete Jahjagom

 

Obeležen Medjunarodni dan Roma

08. april 2014. godine. Priština

Direktor kancelarije za pitanja zajednice pri kabinetu premijera, Srdjan Popović organizovao je danas konferenciju povodom obeležavanja Medjunarodnog dana Roma. Nakon sto je pozdravio sve prisutne, čestitao je romskoj zajednici Medjunarodni dan Roma.

Pored zamenika premijera Slobodana Petrovića na konferenciji su učestvovali i ministar pravde Hajredin Kući, ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtic, ministarka za evropske integracije Vljora Citaku, ambasadorka SAD-a na Kosovu Trejsi En Džejkobson, ambasador Velike Britanije na Kosovu Jan Klif, kao I predstavnici drugih ambasada i organizacija na Kosovu.

Opširnije: Obeležen Medjunarodni dan Roma

 

Zamenik premijera Petrović sastao se sa predsednikom Skupštine Albanije, Ilirom Metom

04. april 2014. godine, Priština

Nakon sastanka sa direktorom Ureda Stejt Departmenta za jugoistočnu Evropu Jonathan Moore, zamenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave, gospodin Slobodan Petrović sastao se i sa predsednikom Skupštine Albanije, gospodinom Ilirom Metom.

Nacrt Zakona o opštim izborima bila je glavna tema ovog sastanka.

Opširnije: Zamenik premijera Petrović sastao se sa predsednikom Skupštine Albanije, Ilirom Metom

 

Petrović na sastanku sa Jonathan Moore

04. april 2014. godine, Priština

Zamenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave, gospodin Slobodan Petrovic dočekao je danas u svom kabinetu direktora Ureda Stejt Departmenta za jugoistočnu Evropu Jonathan-a Moore-a.

Na sastanku izmedju Petrovica I Moora govorilo se o Nacrtu Zakona o opštim izborima. Takodje je razgovarano I o položaju manjina, bezbednosti, odnosno o opštoj situaciji na Kosovu.

Opširnije: Petrović na sastanku sa Jonathan Moore

 

Petrović posetio opštinu Gračanicu

Priština, 28.mart 2014.

Danas je zamenik premijera i ministar administarcije lokalne samouprave, Slobodan Petrović posetio opštinu Gračanicu, gde je bio dočekan od starne gradonačelnika te opštine, gospodina Branimira Stojanovića.

Poseta je imala za cilj upoznavanje iz bliza sa napredkom u opštini nakon inaouguracije novog gradonačelnika, i definisanje izazova sa kojima se ova opština suočava.

Opširnije: Petrović posetio opštinu Gračanicu

 

Nacrt Zakona o opštim izborima protiv interesa nevećinskih zajednica

Priština, 25. mart 2014.

Na inicijativu poslaničkog kluba Samostalne liberalne stranke (SLS) u Skupštini Kosova danas je održan sastanak predstavnika nevećinskih zajednica na kojem je izraženo neslaganje sa Nacrtom Zakona o opštim izborima koji je uvršten u dnevni red sednice Skupštine Kosova zakazanoj za 27. mart ove godine.

Na sastanku je zaključeno da su rešenja iz Nacrta Zakona o opštim izborima u suprotnosti sa Ustavom Kosova u da ugrožavaju interese i prava nevećinskih zajednica. Posebna zabrinutost izražena je zbog činjenice da je Nacrt Zakona stavljen na dnevni red naredne sednice Skupštine a da se još uvek ne zna da li će nevećinske zajednice imati rezervisana mesta u kosovskom parlamentu u narednom sazivu.

Opširnije: Nacrt Zakona o opštim izborima protiv interesa nevećinskih zajednica

 

Strana 1 od 142

  • Najnovije

  • Najčitanije

Kontakt

Samostalna liberalna stranka
Adresa: Poslovni centar "Lazic" bb Gračanica
Telefon: 038/566-680
Fiskalni broj: 600535811