Događaji

Petrović sa komesarkom Thors

Zamenik premijera i predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović sastao se danas u Hagu sa Visokom komesarkom za nacionalne manjine gospodjom Astrid Thors.

Ovom prilikom je ponovljena podrška komesarke OSCE-a procesu integracije manjinskih zajednica na Kosovu i zaštiti njihovih prava i sloboda. Tokom razgovora, ministar Petrović je pohvalio napore gradonačelnika četiri opštine na severu Kosova ka uspešnom formiranju opštinskih administracija koje će biti u službi gradjana.

Opširnije: Petrović sa komesarkom Thors

 

SLS postaje punopravni član Liberalne internacionale

23.april, 2014.

Samostalna liberalna stranka (SLS) će postati punopravni član Liberalne internacionale 26. aprila 2014. godine. Godišnje zasedanje Liberalne internacionale će biti održano u period od 24. do 27 aprila ove godine u Roterdamu u Holandiji i do sada je SLS imala status posmatrača.

“Status punopravnog člana u svetskoj porodici liberala je dokaz da naši prijatelji iz drugih liberalnih partija širom sveta prepoznaju naš trud i doprinos u razvijanju ideala liberalizma i demokratije u izuzetno složenom vremenu.

Opširnije: SLS postaje punopravni član Liberalne internacionale

 

Uskršnja čestitka

Gračanica, 18. april 2014.

Svim vernicima pravoslavne i katoličke veroispovesti Samostalna liberalna stranka čestita Uskrs.

Opširnije: Uskršnja čestitka

 

Zamenik premijera Slobodan Petrović na sastanku sa predsednicom Atifete Jahjagom

11. april 2014. godine, Priština

Zamenik premijera i predsednik SLS, Slobodan Petrović sastao se danas sa predsednicom Kosova,gospodjom Atifete Jahjagom.

Na sastanku je razgovarano o formiranju Specijalnog suda i o pitanju mandata EULEX-a.

Po pitanju ovih tema, zamenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave Slobodan Petrović izrazio je pozitivan stav.

Opširnije: Zamenik premijera Slobodan Petrović na sastanku sa predsednicom Atifete Jahjagom

 

Obeležen Medjunarodni dan Roma

08. april 2014. godine. Priština

Direktor kancelarije za pitanja zajednice pri kabinetu premijera, Srdjan Popović organizovao je danas konferenciju povodom obeležavanja Medjunarodnog dana Roma. Nakon sto je pozdravio sve prisutne, čestitao je romskoj zajednici Medjunarodni dan Roma.

Pored zamenika premijera Slobodana Petrovića na konferenciji su učestvovali i ministar pravde Hajredin Kući, ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtic, ministarka za evropske integracije Vljora Citaku, ambasadorka SAD-a na Kosovu Trejsi En Džejkobson, ambasador Velike Britanije na Kosovu Jan Klif, kao I predstavnici drugih ambasada i organizacija na Kosovu.

Opširnije: Obeležen Medjunarodni dan Roma

 

Zamenik premijera Petrović sastao se sa predsednikom Skupštine Albanije, Ilirom Metom

04. april 2014. godine, Priština

Nakon sastanka sa direktorom Ureda Stejt Departmenta za jugoistočnu Evropu Jonathan Moore, zamenik premijera i ministar administracije lokalne samouprave, gospodin Slobodan Petrović sastao se i sa predsednikom Skupštine Albanije, gospodinom Ilirom Metom.

Nacrt Zakona o opštim izborima bila je glavna tema ovog sastanka.

Opširnije: Zamenik premijera Petrović sastao se sa predsednikom Skupštine Albanije, Ilirom Metom

 

Strana 1 od 143

  • Najnovije

  • Najčitanije

Kontakt

Samostalna liberalna stranka
Adresa: Poslovni centar "Lazic" bb Gračanica
Telefon: 038/566-680
Fiskalni broj: 600535811