Predsednik Petrović razgovarao sa šefom EULEX-a Berndom Borhartom

Gračanica, 1. mart 2013. godine

Vladavina prava i zakona, dijalog Beograda i Prištine kao i proces Evropskih integracija bile su teme sastanka predsednika Samostalne liberalne stranke, Slobodana Petrovića i izvršnog direktora SLS, Dalibora Jevtića, sa šefom misije EULEX, gospodinom Berndom Borhartom. Na sastanku, koji je održan u prostorijama SLS-a u Gračanici, istaknuta je važnost vladavine prava i zakona kao osnov za napredak u svakom smislu.

Zamenik premijera Petrović je istakao izuzetnu saradnju koju SLS, kao najveća politička partija koja okuplja srpsku zajednicu, ima sa misijom EULEX i naglasio da je verovanja da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti. Svom gostu poželeo je puno uspeha u radu na poziciji šefa misije EULEX jer će uspeh te misije na Kosovu za rezultat dati i sigurniji život svih građana Kosova.

„Vladavina prava i zakona je nešto što nema alternativu i zato ja i kao predsednik SLS-a ali i kao zamenik premijera dajem punu podršku svim aktivnostima misije EULEX. Ukoliko želimo da na ovim prostorima na delu imamo sve one vrednosti EU, onda je temelj za to upravo puno poštovanje zakona, prava i sloboda svih građana Kosova“ istakao je predsednik Petrović tokom sastanka sa šefom EULEX-a.

Predsednik Petrović informisao je gospodina Borharta da će SLS imati aktivniju ulogu u dijalogu Beograda i Prištine već od naredne rudne dijaloga.

Gospodin Borhart zahvalio se na dobrodošlici i istakao da je ohrabren onim što zna i onim što je mogao da čuje a kada je reč o aktivnostima predsednika SLS Petrovića i same Samostalne liberalne stranke.

„Vizna liberalizacija, sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i uopšte pridruživanje EU zavise upravo od procesa dijaloga Beograda i Prištine kao i pune implementacije dogovora iz Brisela. Vladavina prava na Kosovu je prioritet EULEX misije i podrška koju imamo prilike da vidimo od strane Vas i Vaše stranke je veoma ohrabrujuća. Takođe, Vaše aktivno učešće u dijalogu će sigurno pomoći tom veoma važnom procesu“ kazao je gospodin Borhart u razgovoru sa svojim domaćinima.

Nakon sastanka šef EULEX-a je zajedno sa predsednikom Petrovićem i izvršnim direktorom Jevtićem obišao prostorije SLS-a.

  • Najnovije

  • Najčitanije

Kontakt

Samostalna liberalna stranka
Adresa: Poslovni centar "Lazic" bb Gračanica
Telefon: 038/566-680
Fiskalni broj: 600535811