Izveštaj o funkcionisanju opština i promovisanju ljudskih prava

Priština, 21. februar 2013.

Zamenik premijera, ministar administracije lokalne samouprave i predsednik Samostalne liberalne stranke bio je domaćin na danas održanoj konferenciji na kojoj je predstavljen izveštaj o funkcionisanju opština u 2012. godini i promovisanju ljuskih prava. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnici opština na Kosovu.

Tokom svog obraćanja zamenik premijera Petrović istakao je važnost funkcionalnih opština i posebno važnost poštovanja ljudskih prava, kao osnov za unapređenje života građana.

"Naši građani žele svoja ljudska prava a žele i unapređivanje istih. Izveštaj o funkcionisanju opština i izveštaj o promovisanju ljudskih prava imaju za cilj pravilno informisanje građana, vladinih institucija, nevladininih, opština i svake interesne grupe o nivoima dostignuća, izazovima i funkcionisanju opština u celini sa akcentom na ljudska prava. Važan segment ovog sistema je i ujedno posmatranje efikasnosti skupština opština u usvajanju zakona i poštovanja zakona, ” rekao je izneđu ostalog Petrović u svom govoru.

Na kraju, zamenik premijera Petrović je naglasio da se najiskrenije nada da će sve opštine, uzeti u obzir pri svakodnevnom radu, preporuke ovog izveštaja.

  • Najnovije

  • Najčitanije

Kontakt

Samostalna liberalna stranka
Adresa: Poslovni centar "Lazic" bb Gračanica
Telefon: 038/566-680
Fiskalni broj: 600535811