S. Petrović razgovarao sa ambasadorom Norveške Jan Braathu

Priština, 20. februar 2013.

Zamenik premijera, ministar adminsitracije lokalne samouprave i predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS), Slobodan Petrović, sastao se ambasadorom Kraljevine Norveške na Kosovu, Jan Bratuom. Teme današnjeg susreta bile su proces decentralizacije kao važan segment unapređivanja života građana, kao i dijalog Beograda i Prištine.

Zamenik premijera Petrović upoznao je ambasadora Bratua sa aktivnostima ministarstva na čijem je on čelu a kada je u pitanju proces decentralizacije i naglasio da očekuje da dijalog Beograda i Prištine pomogne u završetku procesa dijaloga kada u okviru kojeg će doći do formiranja opštine Severna Mitrovica. On je ovom prlikom zahvalio ambasadoru Bratuu na pomoći i aktivnostima koje Kraljevina Norveška ima na Kosovu a koji pomažu procesima poboljšanja kvaliteta života svih građana Kosova.

Ambasador Jan Bratu je istakao da je decentralizacija na Kosovu približila Kosovo evropskim vrednostima i standardima i da je to istaknuto i u nekoliko izveštaja Evropske komisije. Takođe ambasador Bratu istakao je punu podršku aktivnostima koju zamenik premijera i predsednik SLS Petrović ima u Vladi Kosova ističući evropsku politiku SLS-a.

Na kraju sastanka norveški ambasador Bratu izrazio je potrebu za većim ulaganjem u srpsku zajednicu sa posebnim akcentom na ulaganje za građane koji žive južno od Ibra. U tom smislu ambasador je izrazio spremnost za zajedničku realizaciju projekata koji će da ojačavaju kvalitet života srpske zajednice.

  • Najnovije

  • Najčitanije

Kontakt

Samostalna liberalna stranka
Adresa: Poslovni centar "Lazic" bb Gračanica
Telefon: 038/566-680
Fiskalni broj: 600535811