Dodela nagrade za najboljeg političara Kosova

Najbolji politicar KosovaSkupština nevladinih organizacija na Kosovu proglasila je predsednika Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića političarem godine na Kosovu.Priznanje “kosovsko stablo” Petroviću je uručeno u sedištu OEBS-a u Prištini.

 Najbolji politicar Kosova

Priznanje “kosovsko stablo” Petroviću je danas uručeno u sedištu OEBS-a u Prištini,velika sala u OSCE-ovom sedištu je bila mala da primi sve goste koji su bili prisutni na ceremoniji,kompletna politička elita Kosova,mnogobrojne diplomate,predstavnici NVO-a,javne ličnosti iz kulture,sporta,svi vidjeniji intelektualci Kosova i veliki broj medija su bili prisutni i ispratili ovaj dogadjaj sa izuzetnom medijskom pažnjim.Priznanje je ustanovljeno pre sedam godina. Prvo ovakvo priznanje je dodeljeno bivšem komandantu Kfora, francuskom generalu Marselu Valentinu.

Predsednik Skupštine nevladinih organizacija sa Kosova Nedžmedin Spahiju je na ceremoniji uručenja nagrade kazao da su "Petrović i njegova stranka uneli pristup civilnog drustva u politiku, okrenuvsi se prema realnim i dnevnim potrebama srpske zajednice na Kosovu",

" Predstavnicko telo civilnog drustva na Kosovu zeli da ovom nagradom podstice politicare albanske zajednice da na Kosovu slede njegov primer i unapredjuju  kosovsko drustvo"

Šef misije OEBS-a na Kosovu Verner Almhofer je na ceremeniji kazao da se ne može sakriti činjenica da se nagrada dodeljuje nekom ko je povezan sa vlašću, ali da je motivisanost za izbor dobitnika prihvatljiva i razumljiva.

 Slobodan Petrović se zahvalio na nagradi i dodao „da je to izuzetna čast za njega i njegovu stranku ali isto tako i velika obaveza,posebno kada jedno ovako veliko priznanje dolazi iz ruku predstavnika civilno,grajanskog drustva". Kazao je i da se on i njegova stranka „bore za interes srpske zajednice na Kosovu na demokratski način, kroz institucije i ne na štetu bilo koje druge zajednice“,takodje je obećao da će nastaviti i dalje gajiti i promovisati vrednosti gradjanskog društva u interesu svih gradjana Kosova.

Pogledajte sve fotografije sa svečanosti dodele nagrade...

  • Najnovije

  • Najčitanije

Kontakt

Samostalna liberalna stranka
Adresa: Poslovni centar "Lazic" bb Gračanica
Telefon: 038/566-680
Fiskalni broj: 600535811